So-Ligna - Diëtiste Sophie Bollaert - Afslankcentrum en online dieetadvies

The new year is yours
Goeie voornemens

Maak jij elk jaar ook opnieuw je goeie voornemens?

Enkele tips om je goede voornemens nu écht te laten slagen! Want eerlijk, hoe zalig zou het zijn als je nooit meer hoeft te zeggen: “Vanaf 1 januari start ik er terug mee”? Want 1 januari wordt al snel 2 januari (want op 1 januari start je eigenlijk niet), en 2 januari wordt 3 januari, dan wordt het volgende week maandag, en voor je het weet ben je een maand of een paar maanden verder, zonder resultaat… Herkenbaar? Stop ermee! Lees volgende tips die je kunnen helpen:

  • Sta er even bij stil waarom je goede voornemens in vorige jaren niet zijn gelukt. Sta er niet te lang bij stil, want dat helpt je niet vooruit, en ga ermee aan de slag. Maak dus niet opnieuw dezelfde fout en kijk naar de les die het jou geleerd heeft. Fouten zijn er om van te leren! En meestal zijn er genoeg andere manieren om iets anders te proberen! Doe wat voor jou het beste aan voelt.
  • Geloof dat het mogelijk is! Denk vanaf nu niet meer aan de keren dat het niet gelukt is, maar denk aan de toekomst, aan de beste versie van jezelf die jij effectief kan worden! Laat je twijfels, het verleden en de angst volledig verdwijnen en geloof in jezelf! Kijk naar de toekomst, en blijf zeker niet hangen in het verleden, in twijfels en/of angst. Want zeg nu zelf, wat heb je te verliezen als je kiest voor de beste versie van jezelf? HE-LEMAAL niets! Ik wens dit oprecht iedereen toe, want iedereen verdient het om zich goed te voelen, no matter what!

    Neem zelf je eigen verantwoordelijkheid én de kracht om jouw voornemens waar te maken, want ja, je hebt het eigenlijk allemaal zelf in handen… Niemand kan het voor jou doen! Jij hebt die kracht sowieso in jouw lichaam, misschien moet je even gaan zoeken, maar die kracht is er sowieso! Ook jij kan dat!
  • Maak je doelen concreet! Zeg niet: “Ik ga vanaf nu meer bewegen”, maar zeg bijvoorbeeld “Ik ga vanaf nu minstens 1 keer per week gaan wandelen, op maandagavond”. Hoe specifieker je een voornemen opstelt, hoe groter de kans dat je het effectief gaat doen!
  • Neem ACTIE! Soms is dat het enige wat ontbreekt… Je denkt wel “Ik heb het goeie voornemen om te vermageren”, maar je doet er niets aan. En zoals ik heel vaak zeg: als je niets verandert, verandert er niets! Wacht niet tot een bepaalde datum of een bepaalde gelegenheid om je doel te bereiken! Start gewoon vandaag al! Al is het al enkel de hele dag denken “Het zal me lukken, het zal me lukken, het zal me lukken…”. Start ergens!
  • Vraag jezelf ook eens af waarom je doel of je voornemen belangrijk is voor jou. Denk eens na over hoe jij je zou voelen als je je resultaat al bereikt hebt? Denk daaraan! Als het goed voelt, doe het dan gewoon! Als het doel belangrijk genoeg is voor jou, dan vind je sowieso een reden om ACTIE te nemen. Is het niet belangrijk genoeg voor jou, dan zal je altijd wel een excuus vinden! Hoe langer je wacht om te starten, hoe langer het ook zal duren tegen dat je ook effectief resultaat hebt.
  • Je doel bereiken is eigenlijk slechts een “eindbestemming”. Zie de reis ernaar toe niet als een straf of als iets negatief, want dan is ook weer de kans op slagen heel klein! Probeer echt oprecht te genieten van de reis er naar toe… Jij beloont jouw lichaam met een goeie mindset én dus een gezonde geest in een gezond lichaam!

Hoe dan ook, ga stap per stap! Op het tempo van jouw lichaam! Geniet van de reis! De eerste stap naar een gezond gewicht, is een succes-mentaliteit, er zeker van zijn dat het je nu WEL gaat lukken! Maar… Jij bepaalt! Jij kiest wanneer je start, jij kiest of je de beste versie van jezelf wil worden! Welke keuze je ook maakt, het is jouw verantwoordelijkheid!

JIJ hebt jouw kracht in eigen handen!

Heb je hierbij hulp nodig? Ik help je heel graag verder!

Ik ben er bijna zeker van dat je iets aan deze informatie hebt! Geef dit bericht dan alsjeblieft een like, voor jou slechts een muisklik, voor mij maakt het een wereld van verschil! 1000x dank!