So-Ligna - Diëtiste Sophie Bollaert - Afslankcentrum en online dieetadvies

Over mij

Ik ben Sophie, en ik help je graag verder op weg naar de beste versie van jouw lichaam!

Het is mijn missie om jou te begeleiden naar een gezondere levensstijl zonder al te veel moeite! Ik wil jou ook laten geloven/weten dat het mogelijk is om gelukkig te zijn met je lichaam (JA! Ook met al je imperfecties 😉)!  

Als gediplomeerde diëtiste heb ik de nodige kennis om te weten wat een gezonde voedings- en levensstijl juist inhoudt. Echter merkte ik dat deze kennis alleen vaak niet voldoende is!

Herken je dat gevoel? Je weet wel wat je moet doen, je weet wel wat gezond is, je weet gewoon dat het niet zo goed is om (elke avond) met een zak chips in de zetel te ploffen (been there, done that), je weet dat je beter wat meer fruit zou eten of wat meer water zou drinken, en ik kan zo nog even verder door gaan… Je weet het wel allemaal, maar waarom doe je het dan niet? Of waarom is het zo moeilijk om dit toe te passen in de praktijk?

Als we eens logisch nadenken, dan weten we maar al te goed wat gezond is en wat minder gezond is. Echter zal één slaatje in de week je niet “gezonder” maken als je de rest van de week ongezond eet, en omgekeerd zal één frituurbezoekje je niet “ongezonder” maken als je voor de rest van de week gezond eet. Als je juiste keuzes maakt, dan mag je alles eten, en dus ook zondigen!

Door ervaring weet ik maar al te goed dat het niet enkel de kennis is over een gezonde voeding die belangrijk is, maar dat jouw mindset minstens even belangrijk is, en eigenlijk zelfs nog belangrijker! Als jij bijvoorbeeld telkens tegen jezelf zegt dat je geen karakter hebt, dan is de kans inderdaad klein dat je ook resultaat behaalt (op lange termijn), want je zegt eigenlijk tegen jezelf dat het je toch niet zal lukken. Jouw lichaam hoort je. Gedachten zijn héél krachtig!

Wondermiddelen bestaan niet, ’t is te zeggen, eigenlijk wel. Het “wondermiddel” ben JIJ ZELF 😉! Ik kan jou alle informatie en tips geven die je nodig hebt en die je helpen naar een gezondere levensstijl, maar JIJ bent de persoon die het “moet” uitvoeren in de praktijk! Je moet natuurlijk niets, beter is om er zelf voor te kiezen om zorg te dragen voor jouw lichaam, want JA, ook jij verdient dat! Het klinkt toch veel beter om te zeggen “Ik draag vanaf nu zorg voor mijn lichaam”, dan dat je zegt “Ik moet nu echt op dieet”.

Streef naar vooruitgang, niet naar perfectie!

Je hoeft helemaal niet het perfecte, afgetrainde lichaam te hebben! Dat mag natuurlijk, en dat is ook helemaal oké, zolang je er maar gelukkig van wordt!

Het is mijn doel om de reis naar de betere/beste versie van jouw lichaam leuk én gemakkelijk te maken! Ik weet dat het kan! Ook jij kan dat, op 1 voorwaarde: dat je bereid bent om te “werken” aan de beste versie van jezelf! Want niets gaat vanzelf…

Als je niets verandert, verandert er niets!

Ik wil de wereld beter maken 😊 en iedereen laten weten & geloven dat het gemakkelijk is om gezond te leven, én dat je jouw geluk niet mag laten afhangen van de weegschaal!

Jij bent geweldig, welk getal er ook op de weegschaal staat! Het leven is meer dan alleen dat getalletje op de weegschaal! Het is gewoon zonde als je jouw geluk enkel en alleen daarvan laat afhangen…

Met deze achtergrond wil ik jou héél graag verder op weg helpen naar de beste versie van jezelf, het lichaam dat jij verdient!

Let op je gedachten, want het worden woorden.
Let op je woorden, want het worden daden.
Let op je acties, want het worden gewoonten.
Let op je gewoontes, want ze worden je karakter en je waarden.
En let op je karakter, want het wordt je lot.
Wat we denken, worden we.